In de WenS-spotlight: Pieter Beerthuis

Deze editie staat Pieter Beerthuis in de WenS-spotlight. Als rijksbrede contractmanager bij de (inkoop) categorie ICT Totaaloplossingen is hij verantwoordelijk voor het, volgens de juiste regels, uitnutten van het contract rondom de rijksbrede Werving en Selectie oplossing.

Pieter Beerthuis2

Wat is je achtergrond?

In 2017 ben ik gestart bij de overheid als Rijksbrede contractmanager bij de (inkoop) categorie ICT Totaaloplossingen. De categorie ICT Totaaloplossingen zorgt voor de gezamenlijke inkoop/aanbesteding van meerdere departementen voor specifiek Cloud oplossingen (waaronder SaaS- applicaties zoals SuccessFactors waar WenS gebruik van maakt). In de functie van contract manager ben ik er onder andere voor verantwoordelijk dat het contract volgens de geldende contractuele voorwaarden en (aanbestedings-) wetgeving uitgenut wordt. Voordat ik bij de Rijksoverheid werkte ben ik onder andere als logistiek / inkoop consultant bij een consultancybureau en commerciële bank werkzaam geweest.

Wat is je rol binnen dit project?

Mijn rol binnen WenS is het bewaken en nakomen van de contractuele afspraken die we hebben gemaakt met de leverancier gedurende de gehele contractperiode en, wanneer nodig, zorg ik dat aanvullende afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Daarnaast informeer ik de deelnemende organisaties en stakeholders over contractuele aspecten wanneer dit nodig is. Dit doe ik naast WenS ook nog voor andere Rijksbrede projecten waar met SaaS- oplossingen wordt gewerkt.

Wat houdt voor jou het rijksbrede Werving en Selectie project in?

Dit is het eerste project waarmee ik twee jaar geleden begon, dus het was voor mij persoonlijk erg leerzaam om de Rijksoverheid beter te leren kennen en ervaring op te doen met rijksbrede samenwerking / inkoop. Ik hoop ook dat dit project als ervaring en als voorbeeld kan dienen voor verdere rijksbrede samenwerking op meerdere gebieden waar gebruik wordt gemaakt van SaaS- oplossingen.

Wanneer zou jij tevreden zijn over dit project?

Wanneer de contractuele afspraken door zowel de Rijksoverheid als de leverancier worden nagekomen, maar uiteindelijk is het natuurlijk van belang dat de gebruikers zelf tevreden zijn over WenS en dat het doel van dit rijksbrede project wordt gehaald, namelijk één Rijk, één Werkgever.