In de spotlight

In de WenS-spotlight: Karin Bosman. “In juni/juli van dit jaar ben ik gestart als Programmasecretaris, een uitdaging die ik met veel enthousiasme ben aangegaan. Ik werk ondersteunend aan de programmamanager Anouk Zeekaf, draag bij aan de verschillende overleggroepen en ga mij bezighouden met het opzetten van het projectdossier. Een project dat mij vele mogelijkheden biedt!”

Wat is je achtergrond?

Na een studie Nederlands in Groningen ben ik, met een korte stop in de horeca/detailhandel, het bedrijfsleven ingerold.  Daar heb ik mij naast officemanagement en managementondersteuning tien jaar bezig gehouden met loopbaanontwikkeltrajecten. Na een tijd begon het te kriebelen en wilde ik graag bij de overheid aan de slag. En hoe leuk is het om als eerste klus bij de rijksbrede Werving en Selectie oplossing aan te kunnen sluiten! Het project biedt mij de mogelijkheid om op veel departementen binnen te kijken en mensen te ontmoeten, een geweldige kans!

Wat is je rol binnen dit project?

Ik ben pas kort betrokken bij dit project, in juni/juli van dit jaar ben ik gestart als Programmasecretaris, een uitdaging die ik met veel enthousiasme ben aangegaan. Ik werk ondersteunend aan de programmamanager Anouk Zeekaf, draag bij aan de verschillende overleggroepen en ga mij bezighouden met het opzetten van het projectdossier.

Wat houdt voor jou het rijksbrede Werving en Selectie project in?

Eén overheid, één werkgever. De juiste kandidaat op de juiste werkplek. Benutten van talenten… WenS is voor mij een mogelijkheid om het solliciteren bij de overheid gemakkelijker te maken, zowel voor de recruiter als voor de sollicitant. Het biedt een geweldige kans om het overheidspersoneel juist daar in te zetten waar het het beste past! Het versterkt de interdepartementale samenwerking, ontwikkeling, uitwisseling en behoud van talent. Het maakt het eenvoudiger om een loopbaan binnen de overheid vorm te geven en maakt werken voor de overheid dus interessanter.

Wanneer zou jij tevreden zijn over dit project?

Wanneer de 5 deelnemende SSO’s 100% live zijn en de toekomstige deelnemers gladjes kunnen aansluiten.