Ministerie van Defensie neemt rijksbrede Werving en Selectie oplossing (WenS) in gebruik voor militaire functies

Nu het Shared Service Center DJI WenS gebruikt voor het ondersteunen van het werving- en selectieproces voor alle DJI- vacatures en UBR voor stageplaatsen, is de oplossing ook in gebruik genomen bij het ministerie van Defensie. Binnen het Dienstencentrum Personeelslogistiek (DCPL) komen de eerste kandidaten voor een militaire functie binnen in WenS om daar verder door het sollicitatietraject te worden begeleid. WenS is een gezamenlijke rijksbrede oplossing voor de ondersteuning van het gehele werving- en selectieproces. Van vacature en belangstelling tot indiensttreding.  

WenS - Werving en Selectie

Nieuwe stap

Met de rijksbrede Werving en Selectie oplossing zetten DCPL en Defensie een nieuwe stap in het centraal stellen van kandidaten voor een baan binnen deze organisatie. Zij kunnen straks zelf hun afspraak voor hun medische keuring en psychologisch onderzoek inplannen, gemakkelijker terugzien waar ze zich bevinden in het sollicitatieproces en doorlopen uiteindelijk minder stappen in dit proces. Voor de ‘wervingsorganisatie’ heeft WenS als grote voordeel dat sollicitanten zelf kunnen aangeven of hun kandidaatprofiel in WenS rijksbreed zichtbaar mag zijn. Recruiters kunnen in WenS zoeken naar geschikte kandidaten die dit hebben aangegeven. Daarnaast verschaft het de gebruiker een beter inzicht in de positie van de sollicitant in het proces en daarmee waardevolle managementinformatie.

Hoera, WenS is live! Groot applaus voor eenieder die deze livegang mogelijk heeft gemaakt!

Defensie-proof

De implementatie van de oplossing binnen Defensie kende een lange en intensieve aanloop. Dat had onder meer te maken met diverse modificaties die nodig waren om het systeem Defensie-proof te maken. Sollicitanten voor militaire functies kennen een afwijkend traject dan reguliere functies binnen de Rijksoverheid. De ‘militaire variant’ van WenS wordt de komende maanden verder geperfectioneerd.

Kijk voor meer informatie over WenS op www.ubrijk.nl/wens